Chardonnay zoals het hoort te zijn. Prachtig complex en geconcentreerde wijn die doet denken aan de glooiende heuvels van de Bourgogne.

Waar te koop

WHITE

Deze bourgogne stijl Chardonnay is een complexe wijn met frisse geur van groene appel, peer en witte bloemen. Een lange afdronk met kleine hints van boter. Fris, complex en gebalanceerd.

De druiven van deze wijn komen van vier verschillende terroirs. 1/3 van de most (cuvée) wordt 3 weken gefermenteerd in eiken houten vaten (nieuw en 1 jaar oud). Waarna de wijn nog eens 9 maanden op de lie rijpt in houten vaten. De vaten worden regelmatig gedraaid.

To be served between 8 and 10 °C
13,5%
Product of France
0,75 L
Best enjoyed while socializing, relaxing or dancing
Pays d’Oc,Indication géographique protégée

Chardonnay, Frankrijk

Deze wijn is geselecteerd bij de gepassioneerde en specialistische wijnmakers uit het zuiden van Frankrijk (Languedoc-Roussillon). Met trots laten wij je deze mooie Chardonnay ontdekken. Een fruitige, elegante wijn geproduceerd door de beste wijngaarden in de Pays d’Oc.

WhatsappMail ons
Klazien Vermeer

Klazien Vermeer

Registervinoloog en Docent; Opleidingsmanager Wijnacademie; Eigenaar Wijnschool; ‘Wijnvrouw van het Jaar 2016’; VDP Ambassador

Volgeel; exotische geur van ananas, peer, hazelnoot, vanille, boterbabbelaar en een beetje gember; breed en weelderig van smaak; toegankelijk en lekker doordrinkbaar; ‘stand alone or sharing’.
Frank Jacobs

Frank Jacobs

Vinoloog Honoris Causa; Voorheen Docent Wijnacademie & Magister Vini; Redacteur Perswijn

Lichtgeel; in de geur open en aromatisch, citrusfruit, ondersteund door wat vanille en kruidigheid – kruidnagel – van de houtrijping; de smaak is sappig en rond, naast fruit als peer en limoen ook wat toast, met een mooie fraîcheur en een levendige bittertoets in de finale.